Gör något själv då!

Det är vad man alltid får höra om man kommer med klagomål.

Så mitt förslag är:

Jag vill att Bengt Madsen avgår.

Men inte i år.

Jag vill att Bengt Madsen öppet förklarar att det kommande året är hans sista och att han ger valberedningen fria händer att under ett år noggrant kunna scanna av den marknad som finns och om ett år lägger fram ett förslag för en ny ordförande.

Jag tror inte på att Madsen är en ordförande som leder oss in i framtiden. Han har gjort mycket gott för MFF, mest av allt bör han för evigt tackas för sitt slit inom arenafrågan. Men man kan inte förbise hans brister.

För mindre än ett år sedan pratade han om vikten av en kulturellt homogen trupp. Detta efter tips ifrån ordföranden för en förening som nu spelar i division 1. För två år sedan skulle vi få en chefsscout och en infochef. Jobb som nu förts över på vår nya VD. Två år av scoutingmöjligheter på högre nivå har alltså slängts bort.

Lägg till tidigare uttalanden som "det var ju bara en örfil", "Dixon är klar" och de fortfarande oklara omständigheterna efter PI.

Oklarheter i sportslig policy, märkligt beslut gällande Hasse Borg, transfertaktik, dåligt tränarval och urusel kommunikation med supportrar är fler saker som gör att jag anser att Bengt Madsen bör avgå år 2009 och fram tills dess ge valberedningen fria händer (för det verkar ju behövas ge de tillstånd....) att leta fram en ny ordförande.

Hasse Borg i sin tur har misslyckats kapitalt att förvalta det kapital vi haft sedan 2004 på rätt sätt. Konstiga förvärv, en obefintligt röd tråd, inga visioner och oklara mål är resultatet av hans arbete som sportchef efter år 2004. Jag kan inte kolla det, men som det skrevs på Himmelrikets forum: Sett till mängden pengar investerat i spelare kontra sportsliga resultat är vi nog sämst i Sverige.

Hasse Borg har även visat prov på en dålig förmåga att analysera spel och spelare. Enligt obekräftade rykten så ska Borg även stundtals haft en kass relation med tränarna eftersom Hasse Borg försvarar Fotbollsutskottets funktion medan tränarna enbart tycker att FU gör det omöjligt att agera snabbt. Ett FU innebär också att förvärv ska diskuteras med flera personer som egentligen inte ska ha något att göra med sportsliga beslut. Vem är Madsen och de andra ifrån styrelsen som är med FU att säga till tränarna vad som kanske är bra och dåligt? Varför ger inte styrelsen bara sportchef och tränare en summa att handla spelare för och så får resten helt enkelt rätta sig efter det. Sportchef och tränare bör vara de enda som är involverade. Allt annat är byråkratiskt bullshit.

Avgå Bengt Madsen, och avgå Hasse Borg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag kommenterat i ditt förra inlägg. Håller med dig!

Anonym sa...

Dina förslag är väldig rimliga, så därför tror jag aldrig att de kommer inträffa. Madsen tog väl över efter Cavalli genom en kupp (?) och själv tror jag inte att han självmant kommer lämna över. Hela MFFs organisation känns omodern med en massa gamla spelare på poster där det krävs kompetens.

Anonym sa...

Madsen var valberedningens förslag när han blev vald. Den som försökte kuppa var förre ordföranden HCB som lanserade Georg Persson som motkandidat till Madsen.